Activiteiten

Activiteiten in Weerribben-Wieden

Toeristische informatie over het prachtige gebied Weerribben-Wieden kunt u vinden op de site: https://www.visitweerribbenwieden.com/

Info zoals fietsen, varen, wandelen, eten en een activiteiten agenda. Tevens is hier een regiogids of een routeboekje aan te vragen of te downloaden.

 

Het Fietsroutenetwerk Overijssel: simpel en flexibel

Met het Fietsroutenetwerk Overijssel creëert u eenvoudig uw ideale fietsroute, precies afgestemd op úw wensen. U bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving die u het meeste aanspreekt. De fietsroutetracés zijn met zogenaamde ‘knooppunten’ aan elkaar verbonden. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. De borden langs de weg wijzen u in twee richtingen naar het eerstvolgende knooppunt. En verdwalen? Dat is met de duidelijke bewegwijzering vrijwel onmogelijk! Zie: http://www.fietsroutenetwerk.nl

Fietsen in de kop van Overijssel

Fietsen door prachtige waterrijke dorpen zoals Giethoorn of Belt Schutsloot of juist door de bossen van Vollenhove. Om het gemakkelijk te maken treft u hierbij een link aan naar een website met alle mooie fietsroutes in Overijssel. Deze zijn gemakkelijk uit te printen.

Of kijk eens op:http://www.routeyou.com/route/view/206104/fietsroute-heetveld.nl

Fiets huren?

Het is mogelijk om op het park fietsen te huren!

De tarieven voor gewone fietsen zijn € 7,50 per dag, € 17,50 per weekend en € 37,50 per week. Voor electrische fietsen  €15,00 per dag,   € 35,00 per weekend en € 75,00 per week.

Wandelen

http://wandelnet.nl en zoek via Streek in Kop van Overijssel.

Varen

https://www.visitweerribbenwieden.com/Varen/  

Voor een overzicht van de leukste vaarroutes.

EcoWaterLiner

De EcoWaterLiner vaart tussen Giethoorn, Sint Jansklooster en Blokzijl en pakt daarmee een paar van de mooiste plekken die de Kop van Overijssel te bieden heeft.

De EcoWaterLiner is ideaal voor een dagje heerlijk wandelen of fietsen. De fiets kunt u gewoon meenemen op de boot en binnen kunt u heerlijk overdekt zitten en genieten van de prachtige omgeving. Eén keer meevaren en u bent gelijk verkocht!

Kijk voor meer informatie op https://www.visitweerribbenwieden.com/Fietsen/EcoWaterLiner