Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. Bijzondere bewoners als de otter en zwarte stern vinden een plek in de gevarieerde begroeiing.

Natuurmonumenten beheert De Wieden en Staatsbosbeheer De Weerribben.
De Wieden is een gebied dat in alle seizoenen fascinerend en kleurrijk is: gele dotters in de lente, overdadig groen in de zomer, bronzen rietvelden in de herfst en ijsblauwe verstilling in de winter. Avontuurlijke bezoekers kunnen het gebied per boot verkennen; anderen kunnen van de stilte genieten tijdens een mooie fietstocht.

Bezoekerscentrum De Wieden

De beste plek om een dagje Wieden te beginnen is het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster op nog geen drie kilometer afstand van de Wellness vakantiehuisjes. Hier vindt u informatie over het ontstaan van het gebied en kunt u terecht voor activiteiten als een vaartocht of een bezoek aan de eendenkooi. Tevens treft u hier het VVV kantoor aan.

De Wieden per boot verkennen

Wat is er nu mooier dan de omgeving per fluisterboot of kano te verkennen? In de regio is het mogelijk om op diverse locaties een boot te huren. In Giethoorn een verzorgde rondvaart door het pittoreske deel van Giethoorn boeken? Of toch liever zelf een fluisterboot huren? Ook dit is mogelijk in Giethoorn.
Voor echte rust kunt u beter in Belt-Schutsloot een kano of fluisterboot huren.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Bekijk de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden voor meer informatie